Tien jaar geleden stelde de uitgeverij ASP het boek “LAND! LAND! Schuimsporen en ankerplaatsen in de Noord-Atlantische driehoek” voor door journalist Lukas De Vos. “LAND! LAND!” (€ 24,95, 352 pp., ISBN: 9789054879350) gaat over de exploratie van zee en kusten in de Noord-Atlantische driehoek, van de Vikingtijd tot de huidige, nieuwe Koude Oorlog. Dramatiek, zeker, maar ook heldhaftigheid, naijver, wreedheid, opbod en flaters. Dit boek werd uitgebreid voorgesteld tijdens de Antwerpse Boekenbeurs en wel op vrijdag 11 november. Dirk Draulans interviewde auteur Lukas De Vos.

VRT-journalist, Europa-specialist en globetrotter Lukas De Vos gaat in dit boek op ontdekkingsreis in de Noord-Atlantische driehoek, op zoek naar feiten en verhalen, anekdotes en legenden, mensen en schimmen, zeeën en kusten, havens en schepen, drama en humor.
Journalistiek, historische uitdieping, zeevaartgeschiedenis, economische geschiedenis, autobiografie, archiefonderzoek, harteloze politiek: een moeilijk te klasseren, veelzijdig, kaleidoscopisch boek. De Vos treedt in de voetsporen van schrijvers, krijgers en reizigers, van Erik de Rode tot Edgar Allen Poe, Maarten Toonder tot Adrien de Gerlache, Michiel de Ruyter tot Redmond O’Hanlon, Guy Verhofstadt tot Jean-François Lapérouse, Horatio Nelson tot Claude Van de Berge.
Geestige en toegankelijke exploratie van zee en kusten in de Noord-Atlantische driehoek, van de Vikingtijd tot de huidige, nieuwe Koude Oorlog. Overvloedig geïllustreerd en met een inleiding door Dirk Draulans.
Lukas De Vos (°1949) was op dat moment nog hoofdjournalist bij de VRT-Nieuwsdienst. Hij is bestuurslid van ESPA, de Europese Zeevaartpersvereniging, docent, auteur en voor alles: vermetel reiziger. Lukas De Vos woont in Liezele-Puurs, is aan zijn 48e boek toe en is ook medewerker aan deze blog (“Het Evangelie volgens de Lukas”).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.