Het Vlaamse zangeresje Anneke Soetaert viert vandaag haar 75ste verjaardag. Volgens Wikipedia wordt ze “slechts” 74 jaar, maar volgens haar eigen FB-pagina klopt dat niet.

In 1963 won ze de jaarlijkse “Ontdek de Ster”-wedstrijd met haar versie van “I’m gonna knock on your door” van Eddie Hodges. Daarna werd zij onder de hoede genomen door producer Louis Van Rijmenant en bracht zij al meteen (in 1964 dus) de single “Blue beat” uit, die zal geboekstaafd blijven als de eerste blanke ska-plaat!
In 1967 werd ze met “Verlangen” tweede in “Canzonissima” waardoor ze op een haar na het Eurovisiesongfestival miste (winnaar werd Louis Neefs met “Oh oh ik heb zorgen”). Een ander liedje van haar in deze wedstrijd, “Rio de Janeiro”, werd alsnog een ambiancenummer voor fuiven en partijen.
In oktober 1969 trouwde ze met Scott Bradford (foto), ex-organist bij de J.J. Band (de begeleidingsgroep van het Portugese duo Jess & James), en nam ze als Ann Bradford “Pledging on fear” en “Already loving you” op. In 1970 verhuisde het paar naar Florida en alhoewel ze ondertussen reeds enige tijd uit elkaar zijn, woont Anneke daar nu nog.
Samen hadden ze twee dochters. Het eerste kindje kwam uitgebreid in beeld in de “clip” (als we dat al zo mochten noemen) die bij haar laatste (?) single hoorde, “Weet je, weet je”. Wellicht haar beste nummer trouwens.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.