Naar aanleiding van de viering “90 jaar alumniwerking Germaanse talen” wordt door de Bond van Gentse Germanisten een boekwerk voorbereid met biografieën van zowel merkwaardige als vergeten academici die aan de Universiteit Gent betrokken zijn geweest bij de opleiding in de Germaanse talen en hun literaturen.

Een dozijn van die portretten is al beschikbaar via UGentMemorie. Die biografieën worden in het boek overgenomen en aangevuld met het relaas over nog ongeveer 40 professoren.

Het boek wordt uitgegeven als het Spieghel Historiael Jaarboek 2020 van de Bond van Gentse Germanisten en verschijnt in een beperkte oplage. Het werk zal worden aangeboden tegen de richtprijs van 29 EUR (+ verzendkosten).
Wie wenst in te tekenen op een exemplaar van het boek, kan dat doen via deze link.


Details
Titel: Portretten van Gentse Germanisten
Redacteuren: Yves T’Sjoen en Els van Damme
Uitgever: Woolf
Verschijningsdatum: de oorspronkelijk beoogde datum is door de coronacrisis verschoven naar november 2021
Wie in 2020 of 2021 BGG-lid was of werd, heeft recht op toegang tot de elektronische versie van deze publicatie (op basis van een wachtwoord).
Een beperkt aantal gedrukte versies van het boek werd gratis aangeboden aan BGG-leden die in het eerste kwartaal van 2020 in orde waren met hun betaling. De aanvragen hiervoor overschreden het begrootte aantal en de lijst is daarom afgesloten. Leden die het gedrukte boek niet op die manier konden verwerven, kunnen wel nog een exemplaar tegen betaling reserveren via bovenstaande link

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.