Ook de Franse wielrenner Warren Barguil viert morgen zijn dertigste verjaardag. In 2012 won hij de Ronde van de Toekomst (foto Marc Hooftman).

In 2013, zijn eerste jaar als prof, wist hij meteen te imponeren door bij zijn eerste optreden in een grote ronde, de Ronde van Spanje, twee etappes te winnen: de dertiende en de zestiende etappe. Een jaar later had hij in de Ronde van Spanje van 2014 eveneens succes, door als achtste te eindigen in het eindklassement.

In 2015 reed Barguil voor het eerst de Ronde van Frankrijk, die hij beëindigde op de veertiende plaats. De Ronde van Frankrijk 2017 verliep zeer succesvol voor Barguil. In de bergrit naar Chambéry, waarin hij nagenoeg de hele dag in de aanval reed, werd hij zeer nipt geklopt door Rigoberto Uran, maar veroverde hij wel de bergtrui. Op 14 juli, de Franse nationale feestdag, boekte Barguil alsnog zijn eerste etappezege in de Ronde van Frankrijk door de dertiende etappe op zijn naam te schrijven. Later won hij ook de achttiende etappe naar de Col d’Izoard. Als winnaar van het bergklassement stond Barguil uiteindelijk in de bolletjestrui op het podium in Parijs. Hij kreeg ook de prijs van de strijdlust toegekend. In het algemeen klassement eindigde hij op de tiende plaats.

Barguil verbrak zijn contract met Team Sunweb, al startte hij nog wel in de Ronde van Spanje van 2017 voor deze ploeg. Na de zevende etappe werd hij echter door de ploegleiding naar huis gestuurd. Barguil had, tegen de teamorders in, geweigerd te wachten op kopman Wilco Kelderman die in deze etappe lek was gereden. Barguil zou hebben verklaard zich zelf niet als een knecht te zien in deze ronde. Het volgende jaar ging hij dan maar kopman spelen in een kleinere Franse ploeg Fortuneo (nadien Arkea), maar zonder veel succes. De enige uitschieter was in 2019, toen Barguil Frans kampioen op de weg werd. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.