Het is vandaag 35 jaar geleden dat ik met de Griekse componist Mikis Theodorakis kon spreken n.a.v. een optreden in Brugge.

Zoals men weet is Mikis begin september overleden. Naar aanleiding van zijn overlijden werd ik door de Nederlandse radio (bnnvara) gevraagd om daar enige duiding bij te komen geven. Ik was uiteraard zeer vereerd, maar sinds die ontmoeting van 35 jaar geleden had ik geen enkel contact meer gehad met Theodorakis, dus leek me dat geen goed idee. Bovendien kon ik me zoals gewoonlijk verschuilen achter de kwalen en kwaaltjes die mijn hoge leeftijd met zich meebrengen. Maar de ontmoeting met Theodorakis in Brugge en de afspraken die toen gemaakt werden voor een optreden in Aalst en een bezoek aan de plaatselijke Mikisclub blijven natuurlijk een hoogtepunt in mijn leven!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.