85 jaar geleden werd Bill Wyman, de latere bassist van The Rolling Stones, geboren.

De werkelijke naam van Bill Wyman is William George Perks. Hij werd geboren in Penge (Kent). Vanaf zijn tiende jaar kreeg hij een aantal jaren pianoles, maar hij leerde zichzelf basgitaar te spelen.

Hij werkte een aantal jaren in Londen als klerk voor een wedkantoor en daarna bij de luchtmacht. In de periode daarna begon hij een band met de naam Tucky Buzzard and the End, maar niet veel later verving hij Dick Taylor als bassist van The Rolling Stones. Na een aantal jaren was Wyman het zat bij de Stones en besloot te vertrekken. Hoewel hij dit besluit al in 1988 had genomen, kondigde hij uiteindelijk pas in januari 1993 zijn vertrek aan.

Net als drummer Charlie Watts, met wie hij een hechte ritmesectie vormde, verkoos Wyman er doorgaans voor niet op de voorgrond te treden, hetgeen hem de bijnaam “de stille Stone” opleverde. Zijn privéleven daarentegen is niet onbesproken gebleven; hij is drie keer getrouwd geweest, waarvan vooral zijn huwelijk met Mandy Smith veel stof deed opwaaien. Op dit moment is hij getrouwd met Suzanne Acosta. Wyman bezit een restaurant in Londen genaamd “Sticky Fingers”.

Nadat hij uit The Rolling Stones stapte heeft hij een aantal succesvolle albums uitgebracht met zijn nieuwe band, Bill Wyman’s Rhythm Kings. Op 21 oktober 2002 verscheen zijn bijna 500 pagina’s tellende boek Rolling with the Stones, gebaseerd op zijn dagboeken en zijn persoonlijke archief.

Een grote hobby van hem is het zoeken naar oude voorwerpen met een metaaldetector. Samen met detectorfabrikant C.Scope bracht hij in 2007 een eigen metaaldetector op de markt: de Bill Wyman Signature Detector. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.