Het zal morgen al tien jaar geleden zijn dat de Italiaanse wielrenner Ettore Milano is overleden.

97 ettore milano

Ettore Milano is gestopt in 1958 en kwam op die manier niet voor in de fameuze prentjesreeks uit 1959 (alhoewel ze daar voor een paar grote namen wel een uitzondering hebben gemaakt, maar zó belangrijk was Milano nu ook weer niet). Dat maakt dat ik hem pas op latere leeftijd heb leren kennen.

35 ettore milano


Hij was vooral een trouwe helper van Fausto Coppi (zie bovenstaande foto op Pinterest). Milano heeft lange tijd voor Bianchi gefietst, maar sloot zijn carrière af bij Asborno. Als renner won hij niet veel, maar hij was wel erg constant zoals zijn twee 51ste en één 52ste plaats in de Tour mogen illustreren.

74 ettore milano

In de ronde van zijn eigen land won hij twee ritten in 1953. Eén was weliswaar een ploegentijdrit (samen met Coppi, Gismondi en Gaggero), maar hij won toch ook een rit in lijn vóór Angelo Conterno en de Nederlander Thijs Roks. Na zijn carrière werd hij sportdirecteur, eerst opnieuw bij Fausto Coppi (Carpano en Tricofilina), na de dood van Coppi werd dat dan Sanson en Zonca.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.