Vandaag is het negentig jaar geleden dat de Deense componist Carl Nielsen is overleden.

Van de bij ons zo goed als onbekende Deense muziek, is het oeuvre van Carl Nielsen nog het meest tot ons doorgedrongen. Zijn zes symfonieën zijn verkrijgbaar op CD en kennen ook in de concertzaal van tijd tot tijd een uitvoering. Zijn opera’s « Maskerade » en « Saul en David » (er bestaat een opname met Boris Christoff) komen hier moeilijk op de planken en het is dus bijzonder verheugend dat de KRO en haar Utrechtse zondagnamiddagconcerten er een concertante uitvoering van gaf. In het Deens, nota bene, en met eerste rangsolisten : Lans Waage, Ole Hedegaard, Christine Weidingen, Kenneth Woollam, Lieuwe Visser e.a.
Stoere muziek met reminiscenties aan Sibelius, die door het Radio Symfonie Orkest en het Groot Omroeporkest o.l.v. Kenneth Montgomery uitbundig verklankt werden. Hilversum 4 zendt het concert uit op zaterdag 18 januari 1986 om 20 uur.

Willy Maijeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.