Fons Mariën las De vriend van Sigrid Nunez.

De vriend uit de titel slaat zowel op de vriend van de verteller en zijn hond waarover ze zich moet ontfermen nadat de man zelfmoord heeft gepleegd. De verteller is een schrijfster die ook les geeft in creatief schrijven, net zoals de overleden vriend. Dit boek gaat veel over schrijven, schrijvers en would-be-schrijvers. Maar zeker ook over de relatie tussen mens en hond, en de vriendschap met de overleden man. Een verhaalelement is dat de verteller die hond in haar klein appartement in New York eigenlijk niet mag huisvesten, volgens haar huurcontract. Dan zijn er de vragen over de plotse, onverwachte zelfmoord van de man, die geen bericht heeft achtergelaten. Meer en meer begint ze het contact met de hond te waarderen en ontfermt ze zich over hem. En dan, naar het einde toe, volgt een hoofdstuk waarin het hele verhaal in een heel ander daglicht lijkt te staan…

Fons Mariën

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.