Triest nieuws bij de start van het WK wielrennen. Ex-renner Chris Anker Sørensen is op 37-jarige leeftijd overleden na een ongeval in Zeebrugge toen Sørensen het parcours van de tijdrit verkende. In de hoedanigheid van wieleranalist voor de Deense televisie vertoefde hij immers in ons land om verslag uit te brengen van het WK wielrennen. Sørensen is overleden na een aanrijding met zijn fiets door een bestelwagen. (Sporza)

Chris Anker Sörensen kwam in 2005 als belofte terecht bij Designa Køkken, maar na een vierde plek op het EK voor beloften, kreeg hij een contract bij Team CSC, waar hij zich vooral verdienstelijk zou maken als knecht. Soms kon hij toch zijn eigen kans gaan. Zo won hij de Japan Cup en etappes in de Dauphiné Libéré en de Ronde van Oostenrijk. Het hoogtepunt in zijn carrière is een ritoverwinning in de Ronde van Italië 2010. In de Tour 2012 greep hij net naast een ritzege. In Bagnères-de-Luchon was Thomas Voeckler hem te snel af.

In die Ronde van Frankrijk van 2012 liep Sørensen een zware blessure aan de hand op in de laatste Pyreneeënrit naar Peyragudes. De Deen zat in de grote kopgroep toen hij met zijn vingers tussen zijn spaken draaide net na de top van de Col des Ares. Een medevluchter die voor Sørensen reed was de boeman: hij gooide per ongeluk een krant in het voorwiel van de renner van Saxo Bank. Toen hij het kleinood uit zijn voorwiel wilde trekken, kwam Sørensen vast te zitten, waardoor hij veel bloed verloor. Later werden de twee beschadigde vingers genaaid en gered. In die Tour maakte hij indruk door in vele ontsnappingen mee te zitten, waardoor hij verkozen werd tot de strijdlustigste renner (foto Sporza). In de einduitslag werd hij veertiende.

Drie jaar later veroverde hij nog de Deense nationale titel op de weg. Na een jaartje bij Fortuneo reed hij nog twee jaar bij de amateurs van Riwal. In 2018 zette hij een punt achter zijn carrière. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.