Het is vandaag al vijftien jaar geleden dat Waaslander Dominique Cornu in Salzburg wereldkampioen tijdrijden werd bij de beloften vóór Mikhail Ignatiev, Jérôme Coppel, Alexander Filippov en Edvald Boasson Hagen. Tony Martin werd achttiende en Chris Froome (toen nog Keniaan) 36ste…

Dominique Cornu leek in 2006 helemaal gelanceerd voor een bloeiende carrière, maar na omzwervingen bij Silence-Lotto, Quick Step, Skil Shimano, Topsport Vlaanderen, Sunweb en Verandas Willems, hing Cornu in 2015 ontgoocheld de fiets aan de haak. Aan Sporza verklaarde hij: “Na lang overwegen heb ik beslist om het koersen los te laten en mijn geluk ergens anders te zoeken. Het is voor mij jarenlang een moeilijke weg geweest door heupproblemen. Na een operatie ging het veel beter en was ik pijnvrij, maar dat ik niet meer op mijn niveau geraakte, was mentaal heel zwaar. Het is jammer dat ik met mijn talent niet meer heb kunnen bereiken.”

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.