Een festival dat opent met zijn eregast. Zo heb je er niet vele. Nochtans op het RV-feest schijnt er een beetje een traditie in die zin te groeien : vorige jaren kwamen b.v. Raymond van het Groenewoud en Rob De Nijs tijdens de namiddag aan bod. Natuurlijk is dit niet bewust zo gedaan, dit zou al te gek zijn, maar de oorzaak hiervoor dient gezocht in het feit dat betreffende « vedetten » ’s avonds nog elders moeten optreden (bijna schreven wij « rijden » naar analogie met het « geval » Van Impe). Ook dit jaar is dit weer het geval. In laatste instantie hebben wij namelijk niemand minder dan PETER KOELEWIJN EN ZIJN ROCKETS kunnen strikken, maar dan wel OP ZATERDAG 5 SEPTEMBER OM 15.00 u. Zorreg dat je d’r bij bent dus !

Wie kent niet « Kom van dat dak af », « 24.000 kussen » of « De hele stad is gek en dol » uit de allervroegste periode van de nederlandstalige rock’n’roll? Of « Mij oh mij » of « Robbie », waarmee Peter als een Hollandse Rod Stewart zijn come-back maakte? Tussendoor zijn er ook wel een aantal meisjes de revue gepasseerd, gaande van het nu wel pensioengerechtigde « Marijke » tot « Angeline » (de blonde sexmachine) of « Brigitte » (Miss sex-appeal). Het staat, overigens allemaal op een schitterende live-elpee (Philips 6601 022), die als staalkaart mag gelden voor wat Peter op 5 september zal brengen.
De afsluiter (daar kan je nu al donder op zeggen) zal natuurlijk zijn grote hit van het ogenblik « Klap maar in je handen » zijn, met daarop de onvergetelijke zinsnede over de werkloze jongeren « die het veld zijn uitgeschopt ». Peters associatie met de groep Bots (de groep die hij op ons feest vervangt, nota bene) heeft dus blijkbaar wel invloed gehad op z’n teksten.
Jammer, maar begrijpelijk, is dat enkel het swingende « Je wordt ouder, papa » uit de schitterende solo-elpee « Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou » werd behouden. Maar, wie weet, misschien kan er wel zo’n intiem nummertje af als « Zie je » of « KL 204 » of (onze troetelschijf) « Is dit alles » op zo’n « intiem » feest als het onze…

Referentie
Ronny De Schepper, Special guest op het RV-feest: Peter Koelewijn en zijn Rockets, De Rode Vaan nr.34 van 1981

Meer over Peter Koelewijn?
Lees hier en hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.