Vandaag is het al tien jaar geleden dat de Jamaicaanse spurtbom Usain Bolt gediskwalificeerd werd in de finale van de 100 meter op het WK atletiek in Daegu (Zuid-Korea). De Jamaicaan veroorzaakte immers een valse start en moest de baan verlaten. Zijn landgenoot Yohan Blake profiteerde en greep de wereldtitel in 9,92.

Velen vonden het toen een schande dat Bolt na één valse start reeds werd uitgesloten (mezelf inbegrepen). Dit wil daarom echter niet zeggen dat ik tegen het bestraffen van valse starts als zodanig zou zijn (maar men zou b.v. eerst met een waarschuwing, een soort van “gele kaart”, kunnen werken). Daarvoor hoef ik alleen maar naar de finale van de honderd meter op de Olympische Spelen van Stockholm 1912 te verwijzen. Toen waren er immers niet minder dan zeven valse starts, waarvan drie veroorzaakt door de latere winnaar, de Amerikaan Ralph Craig! Wat mij betreft, had die dus al lang uitgesloten moeten zijn in plaats van de lauwerkrans te mogen ontvangen!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.