De Belgische violist Jonathan Morton (geboren in 1979) studeerde net als Nigel Kennedy in de school van Yehudi Menuhin. Hij heeft voor een eerste studio-opname van werk van Geisler Wyganowski gezorgd samen met Mikhaïl Bezverkhny.

He premièred John Woolrich’s Capriccio at the 2009 BBC Proms, and he gave the première of Joe Cutler’s violin concerto in 2010 in Scotland. In fact, Jonathan Morton is at the moment Artistic Director and Leader of the Scottish Ensemble. His first recording as Director of Scottish Ensemble is a critically praised CD of works by Finzi and Walton for the prestigious Wigmore Live label. He also directs the Scottish Ensemble on Alison Balsom’s EMI Classics album, Italian Concertos. Directing the Scottish Ensemble has given Jonathan the opportunity to work closely with many acclaimed artists including Pieter Wispelwey.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.