Zoekend naar wielerwedstrijden op Eurosport ben ik dezer dagen vaak het zogenaamde “zomerschansspringen” tegengekomen. Ik neem dus aan dat het schansspringen voortaan wordt geschrapt op de Olympische Winterspelen?

Waarom maak ik me daar nu zo druk over? Wel, net als zovele andere wielerliefhebbers ijver ik al jaren om het veldrijden op de agenda van de Winterspelen te krijgen. Telkens krijgen we dan echter als antwoord dat voor wintersporten ijs en sneeuw noodzakelijke ingrediënten moeten zijn. Het is waar dat dit voor het veldrijden niet noodzakelijk het geval is. Er wordt soms gecrosst op sneeuw en ijs (vooral in Tsjechië), jawel, maar meestal is het in de regen en de modder. En in Zolder heeft men zelfs ooit eens een zomercyclocross uitgeprobeerd. Daarom veranderde ik de laatste jaren van strategie en ging ik voor de invoering van lente- en (in het geval van cyclocross) vooral dus herfstspelen.
Maar als ik nu het aloude argument van “noodzakelijk sneeuw en ijs” mag heropvissen, dan stel ik dus vast dat voor schansspringen sneeuw blijkbaar ook niet echt noodzakelijk is. Zal het IOC dus het lef hebben om het schansspringen te schrappen? Ik denk het niet, hé. Maar dat maakt dat de piste om veldrijden op de Winterspelen te krijgen opnieuw open ligt!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.