Fabio Armiliato is een tenor die geboren werd in Genua. Hij vervolmaakte zich bij Franco Corelli. Marc Clémeur meet zich aan dat hij hem als internationale ster heeft gelanceerd door hem eerst de rol van Don Carlo toe te bedelen, gevolgd door Macduff in Macbeth (nov.90), Cavaradossi in Tosca (dec.91), Des Grieux in Manon Lescaut (juni 93) en Rodolfo in La Bohème (dec.93).

Het is hoe dan ook waar dat Armiliato sedert 1993 ook hoofdrollen mocht vertolken in de Met en in de Scala. Zo stond hij tegenover Raina Kabaivanska in “Tosca” toen hij in Macerata in de zomer van 1995 door het vuurpeloton werd getroffen. Net zoals in de opera schoten ze dus blijkbaar niet met los kruit, alhoewel ze dat hadden beloofd. Maar gelukkig waren het slechte schutters: hij werd slechts geraakt in zijn voet. Daarmee is het verhaal echter nog niet ten einde, want toen hij een week later zijn heroptreden deed in Macerata, steunde hij daarbij op een kruk. De kruk brak en Armiliato’s been eveneens. Op twee plaatsen dan nog wel. “Break a leg!” zoals men in het theater zegt. Armiliato moet wel onder een heel ongelukkig gesternte geboren zijn, want vroeger werd hij ook reeds gewond door een zwaard in “Carmen”!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.