Het is vandaag al tien jaar geleden dat de Italiaanse wielrenner Bruno Monti is overleden.

99 bruno monti

Nadat hij in 1952 de “Piccolo Giro di Lombardia” had gewonnen, werd hij een jaar later prof bij Arbos. En hij kwam al meteen binnen door de grote poort want hij won twee ritten in de Giro d’Italia.
Dat Bruno Monti wel degelijk ooit tot de top behoorde, bewijst trouwens bovenstaande foto waarop hij aan de start van Rome-Napels-Rome 1954 tussen de “groten der aarde” mag poseren. Van links naar rechts: Riccardo Filippi (de wereldkampioen bij de amateurs van het voorbije jaar), Fausto Coppi, Hugo Koblet, Fiorenzo Magni, Bruno Monti zelf en “onze” Rik Van Steenbergen. Die Rome-Napels-Rome zou trouwens door Monti worden gewonnen en een jaar later zou hij dat nog eens overdoen!
Vanaf 1957 stapte hij definitief over naar de Atala-ploeg, waarvoor hij in de voorbije jaren ook reeds af en toe actief was geweest, maar vanaf dan bleven de grote uitslagen uit. Ook al zijn twee eindzeges in de Ronde van Emilia en ritzeges in de Giro en de Ronde van Romandië niet te versmaden.
Ook Bruno Monti zou het “jaar teveel” niet kunnen vermijden. Voor hem was dat dan 1961 dat hij als individueel zou betwisten en dan nog wel in Spanje (???).

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Bruno Monti (1930-2011)

    1. Weet je soms in welke hoedanigheid, Jan? Achtervolging? Puntenkoers? Zware motoren? Ploegkoers? Misschien nam hij wel deel aan die fameuze jaarlijkse pistewedstrijd in San Sebastian en vandaar dan die Spaanse verankering van de Wielersite?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.