Philippe Koch (foto YouTube) is de kleinzoon van de Luikse violist Henri Koch en behoort tot de vertegenwoordigers van de Belgische vioolschool.

Nadat hij zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Luik beëindigd had, ging hij gedurende 6 jaar cursussen interpretatie volgen bij Arthur Grumiaux. Op zeer jonge leeftijd werd Philippe Koch benoemd tot concertmeester van het RTL Symfonisch Orkest. Hij werd benoemd tot “professeur de violon” aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Mons en, sedert 1995, aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Luik, waar hij de klas van zijn oom, Emmanuel Koch, overnam. Zijn talenten als solist openden de deuren naar de grootste muziekfestivals en naar een samenwerking met de belangrijkste Belgische orkesten (Nationaal Orkest van België, Orchestre Philharmonique de Liège, RTBF, I Fiamminghi) en met buitenlandse orkesten (Orchestre Symphonique de RTL, Filharmonisch Orkest van Dresden, Camerata de Palermo, National Philharmonic of London). Hij werkte met dirigenten als P. Bartholomée, J. Caeyers, C. Davis, G. Octors, M. Rodan, A. Vandernoot, R. Werthen, R. Zollman. Voor zijn recitals en kamermuziekconcerten musiceerde Philippe Koch met onder meer W. Boeykens, D. Blumenthal, R. Mamou, E. Rodrigues, F. Springuel. Hij verleende zijn medewerking aan talrijke radio- en CD-opnamen. De CD bij Ricercar met de werken van Henri Vieuxtemps is het vermelden waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.