Dertig jaar geleden zagen en hoorden wij het Tenuto-trio aan het werk in Wielingen (Wenduine). Het Tenuto-trio bestond uit Jan Pas (Zele, 1962), diens echtgenote Gaby Van Riet en zijn schoonbroer Mark Matthijs.

Jan Pas (foto YouTube) begon cello te studeren op zevenjarige leeftijd. Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Gent bij Prof. Messens, van Brussel (prof. Carlier) en daarna te Detmold in Duitland bij prof. Gubel. Als achttienjarige wordt hij de jongste cello solo van het Brusselse Muntschouwburgorkest. Vanaf 1987 speelt hij als lid van het Europees Jeugdorkest onder de leiding van o.a. Claudio Abbado en Herbert von Karajan. Sinds 1988 is Jan Pas verbonden aan het Staatstheater Stuttgart. Vanaf 1995 wordt hij uitgenodigd door het Festspielorkest Bayreuth. Hij werkt als freelance met o.a. Paul Gulda en Raymond Leppard.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.