Nog een naamsverwarring die maar blijft doorgaan! Paul De Meyer ken ik vooral als een joviale collega-journalist van destijds, maar daarnaast is het ook de naam van een Gents violist, die wellicht zelfs niet eens veel van leeftijd verschilt met de andere PDM, want hij is geboren in 1954.

Hij is een leerling van Robert Hosselet (KMC Gent) en voor kamermuziek van François Glorieux. Maar hij is vooral de stichter (in 1980) en dirigent van het Waregems Kamerorkest “L’Estro Armonico”. In 1983 richtte hij de Camera Musicorum Bredana op waarvan hij inmiddels ruim 25 jaar de dirigent is. Hij is als viooldocent immers al decennialang verbonden aan de muziekafdeling van de Nieuwe Veste, Instituut voor de Kunsten in Breda. Ik maakte met hem kennis toen hij in 1992 te gast was op het Chopinfestival in Gent.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.