Gerrit Solleveld (De Lier, 8 juni 1961) is een Nederlands voormalig wielrenner (foto Guido De Munter).

Gerrit Solleveld werd in 1982 als amateurrenner Nederlands kampioen en behaalde de wereldtitel op de 100 kilometer ploegentijdrit (met Frits van Bindsbergen, Maarten Ducrot en Gerard Schipper). In zijn profcarrière, die duurde van 1984 tot 1992, won hij onder meer twee etappes in de Ronde van Frankrijk en, in 1986, het tussensprintklassement in diezelfde ronde. Het grootste succes dat hij behaalde was winst in Gent-Wevelgem in 1989 na een lange vlucht. Legendarisch is het feit dat hij bij het naderen van de aankomst zijn zonnebril opzette, ook al was het aardedonker omwille van de hevige regenval. Maar ja, de sponsor dient in het zonnetje (nou ja) te worden gezet. Na zijn actieve carrière begon Solleveld in 1994 een rijwielhandel. Zijn bijnaam luidde De Sol.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.