Vijf jaar geleden liep in Dacca, Kasteelstraat 74, Temse, de tentoonstelling “Expo en Performance”. De expo geeft een kijk op het veelzijdig, beeldend werk van Mir Van Nyvelseel en Pat Riské.

Mir Van Nyvelseel (Temse) genoot haar kunstvorming (tekenen en grafiek) aan de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. Van 1979 tot 2012 gaf ze er les aan de lagere en middelbare graad. Daarnaast was ze actief als kunstenaar en nam zij geregeld deel aan tentoonstellingen en projecten, zowel individueel als in groep.


Pat Riské (Temse), autodidact, volgde cursussen bronsgieten, smeden en experimenteren met glas. Begonnen door als percussionist instrumenten te bouwen in brons en met recuperatiematerialen, evolueerde hij naar gebruiksvoorwerpen met een eigen vormgeving (kandelaars, tafels, deurkrukken, balustrades… en vooral lichtobjecten). Zijn ‘Duiker’ (sculptuur in inox) hangt aan de toegang tot het Scheldebad. Hij geeft les in culturele centra.


Info: Mir Van Nyvelseel, mirvannyvelseel@telenet.be, 0497 17 93 03 en Pat Riské, 0497 08 70 49.


Op de foto van de vernissage herkennen we v.l.n.r.: gemeenteraadslid Koen De Jonghe, schepen Franky De Graeve, Mir Van Nyvelseel, Pat Riské, burgemeester Luc De Ryck en Daan Anthuenis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.