Said El Haji is een Nederlander van Marokkaanse afkomst. Geboren in Marokko (1976) en op zes jaar (1982) met het gezin vader achterna gekomen, die al in Nederland werkte. Dus is hij opgegroeid in Nederland, met zijn broers en zus. Sta op en leef, vader wordt op de flaptekst omschreven als een essaybundel, maar om echt uitgewerkte essays gaat het niet. Het is een bundeling van vertellingen, anekdotes, verhalen en beschouwingen over leven tussen twee culturen, over vroeger en nu.

Said El Haji is de groeipijnen van dat leven tussen twee culturen te boven gekomen en heeft zich een veeleer Europese kijk op het leven eigen gemaakt, in zoverre dat hij zich geen moslim meer noemt. Hij geeft hierbij blijk van een bijzonder intelligente en kritische kijk op de Marokkaanse gezinscultuur en opvoeding, die hij hypocriet noemt. Alles samen gaat het om interessante beschouwingen en een originele inkijk in de problematiek van de botsing tussen culturen.

Fons Mariën, 07/03/2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.