Het is vandaag al veertig jaar geleden dat Bob “the Bear” Hite is overleden, de lead zanger van de Amerikaanse bluesgroep Canned Heat.

The trio Bob Hite, harmonica player Al Wilson (1943-1970) and guitarist Henry Vestine (1944-1997) formed the core of Canned Heat. They were eventually joined by Larry Taylor (bass) and Frank Cook (drums). De naam “Canned Heat” ontleenden zij aan een in 1928 uitgebrachte blues van Tommy Johnson Canned Heat Blues. Een song over een alcoholicus die reddeloos verslaafd was aan het drinken van verdunde Sterno, een alcoholproduct in blik gebruikt voor verwarming.

Canned Heat trad in 1969 op in Woodstock en is in de film te hóren, maar niet te zien (als opener nog wel, met de fameuze zin “I sure got to pee” als inleiding voor “Going up the country”, eigenlijk “Bull Doze Blues” door Henry “Ragtime Texas” Thomas opgenomen in 1928 in Chicago). Dat is wél het geval voor de tweede film die over Woodstock werd uitgebracht, t.g.v. de 25ste verjaardag.

They appeared at the 1973 Montreux Jazz Festival, where they jammed with bluesman Clarence “Gatemouth” Brown.

On April 5, 1981, during a break between sets at The Palomino Club in North Hollywood, Hite was handed a drug vial by a fan. Thinking it contained cocaine, Hite stuck a straw into the vial and snorted it. The drug turned out to be heroin and Hite turned blue and collapsed. Some roadies put Hite in the band’s van and drove him to a nearby home where he died.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.