De acteurs in de toenmalige comedy The Young Ones vroegen 35 jaar geleden aan Cliff Richard of hij samen met hen zijn hit “Living Doll” uit 1959 opnieuw wilde inzingen voor Comic Relief, een liefdadigheidsprogramma voor zieke kinderen.

De televisieserie was genoemd naar een andere hit van Cliff Richard The Young Ones uit 1961. In de serie The Young Ones speelt Rick de rol van “retro” en grote fan van Cliff Richard en juist daarom werden zowel Rick als Cliff Richard zelf in de serie geregeld beschimpt. De serie was immers anarchistisch, terwijl Cliff symbool stond voor een tijd dat alles netjes moest zijn.

De gitaarpartij van deze versie werd opnieuw verzorgd door Hank Marvin van The Shadows. Richard en Marvin hadden niet meer samen gespeeld sinds 1975. Deze komische versie stond elf weken in de UK Singles Chart, waarvan drie weken op nummer 1. In Nederland was het elf weken genoteerd in de Nationale Hitparade, waarvan vier weken op nummer 1 (in de Nederlandse Top 40 10 weken met 4 weken nummer 1). In Vlaanderen stond het 12 weken genoteerd met ook vier weken een hoogste positie. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.