In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

Alphonse, van Afrikaanse herkomst, is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Hij heeft nu een bedrijf als klusjesman, voorheen was hij muzikant in Brussel. Hij werkt en komt in contact met veel mensen die hem ook over persoonlijke zaken spreken. Alphonse luistert, geeft raad waar hij kan en helpt ook waar nodig. Ik weet niet goed wat van het boek “Dertig dagen” van Annelies Verbeke te vinden. Het boeide mij lang niet, maar begon geleidelijk aan toch meer te boeien. Het is ook vlot geschreven. Alles bij elkaar heb ik toch het gevoel – zoals bij veel Vlaamse hedendaagse schrijvers – dat het (de problematiek) allemaal wat klein is, zonder veel ambitie ook al komen er enkele hedendaagse sociale toestanden (de illegale vluchtelingen nabij Calais) te sprake.

Fons Mariën, 30/05/2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.