Tom Boonen (bovenstaande foto: Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto Erik Westerlinck) viert vandaag zijn 45ste verjaardag.

02 tom boonen

Tien jaar geleden vierde hij zijn verjaardag, voor zover ik weet, in een hotel in Abu-Dhabi, omdat het niet veilig was om hem met het vliegtuig te repatriëren, na zijn zware val in de tweede rit in de ronde van dat land. Een breuk in de schedel ter hoogte van het linkeroor was uiteindelijk het verdict.

Tom Boonen verloor even het bewustzijn en werd afgevoerd met de ambulance. Zo eindigde het jaar flink in mineur voor de klassieke specialist uit de ploeg van Patrick Lefevere. Deze reageerde als volgt op de vraag: krijgen we ‘Tornado Tom’ dan nog wel te zien volgend jaar na die vreselijke val in Abu Dhabi? “Als hij zes maanden moet revalideren dan is het over. Hij heeft wel het voordeel dat hij messcherp staat. Ik zag hem nog nooit zo scherp.”

Tom Boonen over…
José De Cauwer: “Op zich geen slechte gast, echt niet. Ik vond hem ook wel een goede bondscoach, maar het is toch en beetje blijven nazinderen dat hij me in 2000 niet had geselecteerd voor het WK voor beloften in Plouay. Ik weet eigenlijk nog altijd niet, tot op de dag van vandaag, waarom hij mij toen thuisgelaten heeft.” (p.41)
Lance Armstrong: “Een eikel.” (p.65)
Eddy Merckx: “Ik had nooit veel contact met hem. Ik vind hem nogal… ongrijpbaar.” (p.77)
Sven Nys: “Toegangsgeld vragen aan de mensen om dan samen een liedje te zingen… Mocht het nog voor een goed doel zijn, maar een zaal vullen om dat geld dan in je eigen zakken te steken, je zou beschaamd moeten zijn.” (p.79)
Alejandro Valverde: “De beste renner tegen wie ik ooit gereden heb.” (p.79)
Oscar Freire: “Van alle renners met wie ik ooit reed, was Freire degene met de meeste natuurlijke aanleg en klasse. Koersen, dat was lachen voor hem. Hij trainde bijna niet, moest er niets voor doen.” (p.89)
Axel Merckx: “Een grote mijnheer.” (p.93)
Roger De Vlaeminck: “Een eerlijke mens, hij zegt wat hij denkt. En hij mag denken wat hij wil. Ik heb met Roger echt geen problemen, ik kan hem appreciëren.” (p.170)
De citaten komen uit “Tom Boonen: het officiële huldeboek”.

89 Boonen Tom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.