Vandaag is het zestig jaar geleden dat drie Beatles (John, Paul, George) en twee Hurricanes (Ringo en bassist Walter Eymond) voor het eerst in een studio zaten (in Hamburg) om “Summertime” op te nemen met “Lou Walters” (Eymonds) als zanger.

Op het internet zijn er twee sites die een opname beloven van dit nummer, maar dat blijkt uiteindelijk niet waar te zijn. Wie wél een opname heeft van dit nummer, mag mij een mp3’tje ervan doorsturen. Alvast bedankt!

Een gedachte over “Zestig jaar geleden: The Beatles voor het eerst in de studio

  1. The Beatles hebben na “the quarry men” de volgende namen aangenomen, achtereenvolgens: Beatals, Silver Beats, Silver Beetles, Silver Beatles om uiteindelijk te belanden bij The Beatles. Tussendoor nog even the Beat Brothers bij de opname van Tony Sheridan’s My Bonnie door Bert Kaempfert.

    Mark Lewisohn schrijft ook dat Summertime de allereerste plaat was waar de vier (John, Paul, George en Ringo) samen speelden. Pete Best was afwezig maar wel twee leden van Rory Storm’s Hurricanes, namelijk Ringo Starr (drummer) en Walter Eymond (bass en zanger) (zonder s).

    Maar hier vind je de meeste details over de opname: https://www.beatlesource.com/bs/ao-smrtime.html

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.