De Britse wielrenner Reg Barnett wordt vandaag 75 jaar…

Barnett, afkomstig uit groot-Londen, begon op de baan, meer bepaald in het sprintnummer, waarin hij in 1968 nationaal kampioen werd bij de amateurs. Een jaar later herhaalde hij dit exploot bij de profs, terwijl hij ook enkele wedstrijden op de weg op zijn naam schreef (meestal criteriums).
Idem dito in 1970, maar verrassing in 1971: dan schakelt hij over naar de halve fond! (en wordt meteen ook Brits kampioen). Toch keert hij in 1972 terug naar de sprint en wordt opnieuw moeiteloos kampioen in deze discipline, net als in 1973. Nu, het dient gezegd dat wanneer de legendarische Reg Harris in 1974 als 54-jarige een onverhoopte comeback maakt, hij meteen ook opnieuw sprintkampioen wordt, dus het niveau van deze competitie kan niet echt hoog zijn geweest…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.