Marc Hirschi (foto Axel VH) stond pas voor het eerst aan de start van de Waalse Pijl, maar hij werd na zijn indrukwekkende Tour en WK meteen tot de favorieten gebombardeerd. Hoewel hij debuteerde, deelde hij zijn slotklim beter in dan ervaren Muurklimmers als Woods en Kwiatkowski. Slechts één renner was sinds de Tweede Wereldoorlog jonger dan Marc Hirschi toen hij de Waalse Pijl won: Eddy Merckx was in 1967 enkele maanden jonger dan Hirschi nu. Een andere jongere, Mauri Vansevenant verbaasde op zijn 21e door als laatste te overleven van de vlucht van de dag. De neoprof van Deceuninck-Quick Step reed met een kleine voorsprong Hoei binnen, maar tuimelde dan pardoes de gracht in. Razendsnel klauterde hij weer op zijn fiets, maar door die val was het laatste sprankeltje hoop op een stunt vervlogen. (Sporza)

Na als junior verschillende wedstrijden te hebben gewonnen en tweemaal nationaal kampioen te zijn geworden won Hirschi in 2017 het bergklassement van de Triptyque des Monts et Châteaux. Later dat jaar werd hij nationaal kampioen tijdrijden voor beloften en won hij de Ronde van de Jura. Op het wereldkampioenschap werd hij achttiende in de tijdrit voor beloften en veertiende in de wegwedstrijd in diezelfde categorie.

Voor het seizoen 2018 maakte Hirschi de overstap naar Development Team Sunweb. In maart van dat jaar won hij de tweede etappe in de Istrian Spring Trophy. Daarna volgden nog het jongerenklassement van de Ronde van de Ain, de 2e etappe van de Grote Prijs Priessnitz Spa en de 3e etappe van de Ronde van de Elzas. Maar de hoofdschotel was toen hij eerst Europees en nadien wereldkampioen op de weg voor beloften werd. In 2019 won hij het jongerenklassement van de Ronde van Duitsland. (Wikipedia)

Marc Hirschi was dé ontdekking van de Ronde van Frankrijk 2020. Na een tweede en een derde plaats heeft de 22-jarige goudvis uit de kweekvijver van Team Sunweb in Sarran “eindelijk” de twaalfde etappe gewonnen na een solo-aanval van zo’n 30 km. Zijn prestaties leverden hem op het eind de trofee van de Superstrijdlust op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.