Het is vandaag al 35 jaar geleden dat Lech Piasecki in Italië (Giavera del Montelo) wereldkampioen werd bij de liefhebbers (op de foto met zijn sportbestuurder Ryszard Szurkowski). Maar het is eigenlijk vooral omwille van de achtste in de uitslag, de Oostenrijker Norbert Huber, maar helaas is er op het internet geen foto van hem weer te vinden.

1 Lech Piasecki POL 4h18:39
2 Johnny Weltz DAN
3 Frank Van De Vijver BEL
4 Brian Holm Sørensen DAN
5 Maurizio Fondriest ITA
6 Paul Kimmage IRL
7 Geert Vandewalle BEL
8 Norbert Huber AUT

Die jongen lijkt op dat moment nog een grote toekomst voor zich te hebben, maar amper veertien dagen later wordt die de grond ingeboord “door een zatte kerel die de snelheid van een motor niet kent”, zoals Normaal later zou zingen. Inderdaad, er wird bei der Steiermark-Rundfahrt von einem betrunkenen Motorradfahrer, der ungebremst in die Spitzengruppe rast, gerammt und stirbt auf dem Weg ins Krankenhaus. Fünf weitere Radrennfahrer wurden dabei verletzt. (Met dank aan Nicola en Steponas)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.