Fabio Felline (foto Erik Westerlinck) heeft in eigen land de Memorial Marco Pantani gewonnen. De Italiaan van Astana was in Cesenatico de snelste aan de streep voor de Brit Ethan Hayter en de Witrus Aljaksandr Raboesjenka. Voor Felline, die de Memorial Pantani ook al eens won in 2012, was het 3,5 jaar geleden dat hij nog eens mocht juichen. Toen won hij de proloog in de Ronde van Romandië. (Sporza)

In 2006 werd Fabio Felline (Turijn, 29 maart 1990) Italiaans kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen. In 2008 won hij de 3e etappe en het eindklassement van de Tre Giorni Orobica. In 2010 won hij dan weer de 2e en 3e etappe en eveneens het eindklassement van de Omloop van Lotharingen. In 2012 won hij de Ronde van de Apennijnen en de Memorial Marco Pantani. In 2015 won hij de 2e etappe en het puntenklassement van het Internationaal Wegcriterium. Daarnaast ook nog de 2e etappe van de Ronde van het Baskenland en de GP van Fourmies.
In de Amstel Gold Race van 2016 kwam Felline tijdens de neutralisatie en dus nog voor de officiële start ten val. Hij sloeg met zijn fiets voorover en liep een drievoudige neusbreuk en diverse andere verwondingen aan het hoofd op. Toch won hij op het einde van het seizoen nog het puntenklassement van de Ronde van Spanje. In 2017 won hij de Trofeo Laigueglia en de proloog van de Ronde van Romandië. In de Ronde van Frankrijk moest Felline afstappen door een parasiet. Het ging om toxoplasmose, ook wel kattenziekte genoemd. In het daaropvolgende seizoen 2018 had Felline nog steeds last van toxoplasmose.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.