Leon Spierer (foto Teoamez via Wikipedia) was concertmeester bij de Berliner Philharmoniker tussen 1963 en 1993 (m.a.w. onder Von Karajan). Confrater Manuel Tabora had hierover een interview met hem.

Spierer werd in 1928 in Berlijn geboren uit een Russisch-Poolse muzikale familie. In de jaren dertig vertrok het gezin uit Duitsland naar Luxemburg , waar Leon’s zoon zijn vioolstudie begon, en van daar naar Argentinië in 1937. In Argentinië studeerde Spierer onder de in Kroatië geboren Ljerko Spiller. In 1955 ontving Leon Spierer een beurs van de British Council om in Londen te studeren onder Max Rostal. Hij werkte eerst als concertmeester in Neurenberg , daarna in het Opera Orchestra in Bremen, totdat hij lid werd van het Stockholm Royal Orchestra in 1958 en de Berliner Philharmoniker in 1963. In 1969 ontving Spierer de German Music Critics Award voor zijn veelzijdigheid als orkestmuzikant. Edmundo Ramírez nodigde Spierer uit om les te geven aan het American Orchestra of the Americas Youth Orchestra. Sinds enkele jaren geeft hij masterclasses op het Piteå Music Festival in Lapland, Zweden. Leon Spierer’s zoon is Carlos Spierer , een dirigent geboren in Stockholm in 1963. [Wikipedia]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.