Vandaag is het al vijf jaar geleden dat de 59-jarige Franse ex-wielrenner Jean-Louis Gauthier dood naast zijn racefiets werd gevonden. Onderzoek wees uit dat hij tijdens het fietsen was getroffen door een hartaanval.

Gauthier werd prof in 1978. Zijn grootste overwinning was zijn ritoverwinning in de Ronde van Frankrijk 1980, toen hij ook zijn dichtste plaats in het klassement behaalde: vijftigste (een jaar eerder was hij ook al eens vijftigste geworden, maar toen had hij geen ritoverwinning behaald). In 1983 voegde hij daar nog een zege in de ploegentijdrit aan toe, wat in zoverre bijzonder was dat hij de dag daarop ook één dag in de gele trui mocht rijden.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.