Het is vandaag al vijftien jaar geleden dat Viktor Arsenjevitsj Kapitonov is overleden. Hij was een Russisch wielrenner die zijn grootste succes kende toen hij op de zomerspelen van 1960 in Rome de olympische titel won vóór thuisrenner Livio Trapé en onze landgenoot Willy Vanden Berghe (zie foto).

Na zijn overwinning werd hij als een held onthaald in de Sovjet-Unie. Hij werd tot kapitein benoemd in het Rode Leger. Na zijn wielercarrière werd hij benoemd tot nationaal bondscoach. In die hoedanigheid was hij de leermeester van onder anderen Sergej Soekhoroetsjenkov die twintig jaar na hem de tweede Russische olympisch kampioen wielrennen zou worden. Tot op vandaag wordt Kapitonov beschouwd als de pionier van het Russische wielrennen. (Wikipedia)

Een gedachte over “Viktor Kapitonov (1933-2005)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.