Zangeres, cabaretière An Van Herreweghe debuteerde (net als haar broer, later beroepsacteur Erik) bij Toneelboetiek, het experimentele gezelschap dat Freek Neirynck en Daan Hugaert in 1971 oprichtten in de Reinaertstraat (Breugse Puurte).

Zij speelde ook amateurtoneel bij Hoger Streven, Vrank en Vroom Sint-Martens-Latem en Rederijkerskamer Jhesus met der Balsemblomme  Sint Amandsberg. Van 1982 tot 1984 was ze actrice in de streektaalproducties van Openluchttheater Dekenij Sint- Michiels  – tijdens de Gentse Feesten op de  Koornlei – in het Gents, meer bepaald “De Vrek van Gent” (naar Molière), “De Feeks van Gent ” (naar Shakespeare) en “Spel van liefde en toeval” (naar Marivaux)… Van 1990 af trad ze, onder de artiestennaam An Fleur, als cabaretière en zangeres op bij Goe weere an de Zuid, rond Dirk ‘Lajoie’ Neirynck, Willy Bart en Willem Vandernoot, in de VTB-schouwburg aan de Paddenhoek. Ze verving Roxanne Sirejacobs, die in de originele cast stond. In 1994 speelt ze met hen nog de jubileumproductie “10 jaar Goe Were” samen met Roxanne Sirejacobs en het Tony Fakkel orkest. In de opeenvolgende Gentse Feesten van 1998 af treedt ze, na twee Sabbatjaren, achtereenvolgens op met opnieuw de Goe Weere-cast (foto FVV) op de binnenkoer van t Muzeetje (nu Huis van Alijn), in 1999 in het Koetshuis en van 2000 tot 2008 op het Laurentplein in revuespektakels van Toni Fakkel jr met onder andere Eric Vanderbeken en Luc Soens van Jawadde. Ook in de cabaretproducties “Humor 1” tot “Humor 3” (2010 tot 2012) van Lajoie stond ze als enige vrouwelijke cabaretier/zangeres op de planken van de Minardschouwburg met o.m. de nummers “De brugge van Meulestee” en “Kliniekentango”. In 2012 stond ze in de cast van de Gentse versie van de populaire televisieserie “Fawlty Towers” van Theater Uitgezonderd. 

Freek Neirynck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.