Vivian Stanshall (1943-1995)

Vandaag is het al twintig jaar geleden dat Vivian Stanshall is overleden. Dat is weer zo’n naam die verdient aan de vergetelheid te worden ontrukt. Hij is vooral bekend als zanger van The Bonzo Dog Doo-Dah Band, al is zijn stem ook te horen op één der best verkochte platen aller tijden. Inderdaad, hij is de stem die op “Tubular bells” de verschillende instrumenten aankondigt die Mike Oldfield bespeelt.

The Bonzo Dog Doo-Dah Band is een popgroep uit de sixties die hier op het continent voor het grootste deel onbekend is, ook al hebben ze een paar “echte” hits gehad, zoals “I’m the urban spaceman”. Toch is het vooral voor hun humoristische platen dat ze het meest bekend zijn en vaak gelinkt worden aan Monty Python, zij het dan dat dit meestal via een ander groepslid, namelijk Neil Innes, is.
Met deze humoristische kant van de Bonzo’s maakte ik voor het eerst kennis in 1973 toen wij met Salade een optreden verzorgden op het carnavalbal van de Germaanse in de Koornbloem te Gent. Jean-Paul Van der Elst zong toen immers “Through the canyons of your mind”, de parodie van de Bonzo’s op Elvis, een bewerking van “If I gave my heart to you” van Acker Bilk.
Later leerde ik echter een nog veel grappiger nummer kennen, namelijk “The Intro’s and the Outro’s”, dat ik hieronder dan ook heb weergegeven.

Een gedachte over “Vivian Stanshall (1943-1995)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.