Eva Hess-Thaysen werd geboren in Denemarken in 1958 en dertig jaar later was deze sopraan finaliste van de Elisabethwedstrijd. Haar “Deh, vieni non tardar” (Nozze) was nogal zwak, want oppervlakkig, haar aria uit de “Jahreszeiten” (Haydn) te traag en haar aria uit “L’elisir d’amore” onzuiver. Iedereen was ervan overtuigd dat ze eigenlijk geen operazangeres is, want anderzijds kregen haar liedvertolkingen (“Il passa” van Godfried Devreese en “Sehnsucht” van Schubert) wél positieve reacties. Dat bleek ook samen te vallen met haar eigen commentaar: ze doet eerder een beroep op de rede dan op het gevoel, op de techniek dan op de inleving, zei ze zelf.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.