De Estlandse bas Thomas Mürk (°1962) vertolkte de rol van de Commendatore in de “Don Giovanni” van het ECOV 1993. Een jaar eerder was hij een niet-zingende Lillas Pastia in Brooks’ versie van “Carmen”, maar kreeg in “Il viaggio a Reims” van Rossini wel een zangrol toebedeeld, maar gelukkig niet de hoofdrol, want erg overtuigend was zijn prestatie niet. Hij studeerde eerst klarinet en nadien pas zang in Tallinn en in 1993 werd hij (om den brode) ook koorlid bij de Vlaamse Opera.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.