De Bulgaarse bas Julian Konstantinov (°1966) die “Zueignung” van Richard Strauss en Cavatina van Aleko uit de gelijknamige opera van Rachmaninov zong, was blijkbaar nog niet rijp in de Cardiff Singer of the World 1993, zo vind ik terug in mijn nota’s, maar dat is blijkbaar niet in overeenstemming met wat er in Wikipedia staat: “In 1993 he garnered wide attention when he won the BBC Cardiff Singer of the World competition.” Dat is vreemd, want op de Wikipedia-pagina van de Cardiff Singer vind ik Inger Dam-Jensen terug als winnares en die kan ik me wel degelijk herinneren!

Julian Konstantinov is a Bulgarian operatic bass particularly known for his interpretations of the works of Wolfgang Amadeus Mozart, Giuseppe Verdi, and the bel canto roles of Rossini and Donizetti. More recently he has become associated with the title role in Modest Mussorgsky’s “Boris Godunov”, a role he has sung in numerous opera houses.
Op basis van bovenstaande foto maakt hij blijkbaar ook deel uit van een heavy metal band.
Konstantinov’s younger brother, Plamen Konstantinov, is a former captain of the Bulgaria men’s national volleyball team.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.