Het is vandaag de Dag van de Galicische Literatuur ofte Día das Letras Galegas, een regionale feestdag sinds 1963 in Galicië ter ere van de Galicische taal- en letterkunde. De datum verwijst naar de publicatie op 17 mei 1863 van de dichtbundel Cantares gallegos van Rosalía de Castro (1837-1885). Voor eenvoudige geesten als ondergetekende is het de aanleiding om nog eens “Un canto a Galicia” te draaien, zo niet het bekendste, dan toch het beste nummer van Julio Iglesias!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.