Parijzenaar Jean-Marc Phillips-Varjabedian was halve finalist in de Elisabethwedstrijd 1993. Hij geraakte echter niet in de finale ondanks een sterke muzikale persoonlijkheid. Maar ja, het is virtuositeit dat hier telt! En bovendien had hij in de schiftingen al een lichte “accrochage” met de jury toen hij zijn Bach-fuga begon, zonder er de introductie aan vooraf te laten gaan.

Depuis 1995, Jean-Marc Phillips-Varjabédian a rejoint le Trio Wanderer. Un de leurs disques (trio de Dvorak « Dumky » et Smetana) paru chez Sony Classical a obtenu le Premier Prix de la Musique de chambre aux Victoires de la Musique en France. Il s’intéresse également à d’autres formes de Musique : il a fondé un septet avec Richard Galliano autour d’un programme Piazzolla. Au cours de la saison 2006-2007 Jean-Marc Phillips-Varjabédian se produira en duo avec Xavier Phillips, avec son « Trio arménien » réunissant Xavier Phillips et Vahan Mardirossian.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.