De Engelse (maar uiteraard een kleurlinge, zij het een halfbloed) sopraan Tinuke Olafmihan (foto YouTube) studeerde bij Ilena Cotrubas, Elisabeth Schwarzkopf en… haar broer. Ze zong tijdens The Cardiff Singer of the World 1993 een aria uit La buona filiola (Piccini), Fantoches (Debussy) en een aria uit Lucia di Lammermoor (alweer dus; Donizetti maakte in die tijd een onstuitbare opgang wegens Sutherland in de jury). Technisch heeft Tinuke problemen in de hoogte, maar ze maakt wel een alerte, verfrissende indruk. Ze was overigens tijdens de wedstrijd tegelijk understudy in de opera van Wales. Ze zou achteraf meer carrière maken in de musical (West Side Story, My Fair Lady, Guys and Dolls…).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.