De Paasvakantie mocht dan afgelopen zijn, de scholen waren blijkbaar niet van plan er meteen in te vliegen met algebra, Latijn of glottisslagen onder de gordel. Neen, de kleinsten konden 25 jaar geleden terecht in de Minnemeers voor « Beerenbodegem » van Taptoe, terwijl de opgeschoten jongeren op diezelfde uren in de Tinnen Pot te vinden waren voor « Vandaag geen Hamlet » door Jo Decaluwe (foto YouTube). ★ ’s Avonds speelde daar ook « Savannah Bay » van Marguerite Duras in een regie van Dirk Van den Broeck. ★ De leraars Nederlands zaten op dat moment echter uit te blazen van een vermoeiende eerste schooldag in Vooruit waar Stefan Hertmans en Charlotte Mutsaers uit eigen werk voorlazen. ★ De waaghalzen konden zich echter aan Interferences wagen in de Logos Tetraeder. Deze Franse groep bracht daar immers « collectieve werken » voor klavieren, saxofoon, bas en live electronics. Onder « collectieve werken » moeten we improvisaties verstaan die « zonder censuur en zonder afspraken » tot stand komen. ★ Wie meer op traditie terugviel, kon nog altijd in Arca terecht voor « Partij kiezen ». (HLN, 21/4/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.