Wie herinnert zich nog de Waalse atleet Vincent Rousseau? Wel, vandaag is het dertig jaar geleden dat hij voor een exploot zorgt door als haas te starten in de marathon van Rotterdam, maar toch door te lopen en zelfs nog vijfde te eindigen!

Vincent Rousseau (Bergen29 juli 1962) is een voormalige Belgische langeafstandsloper, meervoudig Belgisch kampioen en wereldkampioen halve marathon. Daarnaast is hij Belgisch recordhouder geweest op de 5000 en 10.000 m (beide van 1993 tot 1997), de Engelse mijl (van 1985 tot 1993) en de marathon (van 1995 tot 2019).

Rousseau behaalde zijn eerste succes in 1984, toen hij Belgisch kampioen veldlopen werd. Dat jaar won hij ook de Belgische titel op de 5000 m. Hij deed driemaal mee aan de Olympische Spelen. Alleen in 1988 behaalde hij de halve finale op de 5000 m. In 1990 won hij het militaire wereldkampioenschap op de 10.000 m. Rousseau was immers officieel beroepsmilitair, maar volgens ingewijden betekende zijn functie niet veel meer dan het dagelijks hijsen van de nationale driekleur. Daarna had hij alle vrijheid om naar goeddunken te trainen. De overblijvende tijd besteedde hij onder meer aan fotografie en tuinieren. In 1999 zette Rousseau na vele blessures een punt achter zijn sportcarrière. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.