Vandaag is het al veertig jaar geleden dat de Mexicaanse actrice Dolores del Rio is overleden.

Deze exotische schoonheid debuteerde in 1925 in “Joanna”, gevolgd in 1927 door “What price glory” en “The loves of Carmen”, in 1929 door “Evangeline”, 1932 “Bird of paradise” en 1937 “Lancer spy” en “Maria Candelaria”. Ze verteerde de overgang van de stomme film naar de geluidsfilm dus goed, maar aangezien ze in Hollywood enkel om haar schoonheid werd gecast, keerde ze terug naar haar geboorteland om daar, vooral met Emilio Fernandez, wat “ernstiger” werk te draaien. Toch keerde ze af en toe nog eens terug naar Hollywood, zoals in 1947 voor “The fugitive” (John Ford), in 1960 voor “Flaming star” (met Elvis Presley) en in 1964 voor “Cheyenne autumn”. Soms kwam ze zelfs naar Europa: in 1949 voor “La malquerida” en in 1966 voor “C’era una volta”.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.