Vandaag is het 85 jaar geleden dat de Oostenrijkse bevolking de Anschluss door nazi-Duitsland goedkeurde. Een treurige verjaardag waaraan ik zeker zou voorbijgegaan zijn, ware het niet dat mijn goede vriend Alcide op zijn Ephémérides het stembiljet afdrukt en dat is zo’n staaltje van volksverlakkerij dat ik niet kan nalaten dit evenzeer af te drukken. Let op, ik zeg niet dat zonder deze volksmisleiding de Oostenrijkers de Anschluss niet zouden hebben goedgekeurd, maar het was toch een subtiele aanduiding wat ze verondersteld werden te stemmen!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.