Het is vandaag al 65 jaar geleden dat de zwarte rocker Chuck Willis net als Rudolph Valentino is overleden aan peritonitis.

Chuck Willis had in 1957 zijn grootste hit met “C.C.Rider”, een jaar later in februari gevolgd door “What am I living for” met op de B-kant een nummer met een andere zwartgallige titel, “Hang up my rock’n’roll shoes”. Op 10 april van dat jaar liet hij inderdaad het leven op amper dertigjarige leeftijd. Voor één keer had zijn vroegtijdige dood niets met “sex, drugs & rock’n’roll” te maken, Willis had immers al een hele tijd last van maagzweren. Geen wonder dat hij ook de auteur is van “Feel so bad”, waarmee Elvis Presley later een hit zou hebben!

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Chuck Willis (1928-1958)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.