Het is al 65 jaar geleden dat de bekende Portugese coureur José Ribeiro Da Silva, die pas een jaar eerder tezamen met Alves Barbosa opgang maakte, op 23-jarige leeftijd om het leven gekomen. Da Silva reed per motor van Lorelo naar Porto. In het dorp Lagoas kwam hij in botsing met een vrachtauto. Zwaar gewond werd Da Silva naar een ziekenhuis overgebracht, waar hij enkele uren later overleed (naar Wielersport Nr 10 van 17 april 1958).

José Ribeiro de Silva werd winnaar van de Ronde van Portugal 1955 en 1957, toen hij ook winnaar werd van het bergklassement (zie onderstaande foto). In 1956 was hij tweede. In 1957 nam hij met de internationale ploeg deel aan de Ronde van Frankrijk en beëindigde die op een 25ste plaats. Zijn beste rituitslag was elfde in twaalfde rit van Cannes naar Marseille.

Ronny De Schepper


foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.