25 jaar geleden was er weliswaar een ruime keuze uit theatervoorstellingen, maar het waren allemaal stukken, waarover ik het reeds heb gehad. Ik kon dus volstaan met een opsomming: “Partij kiezen” in Arca, “Au Progrès” in het KTA (Bagattenstraat), “De slag van Glottis” in de Minard, “Masterclass” in het NTG en “Clockwork orange” in de Minnemeers. * Muzikaal daarentegen was het maar pover gesteld (al diende ik daar meteen aan toe te voegen dat in alle opgesomde toneelstukken de muziek een belangrijke rol speelt): slechts één optreden en dan wel van twee Nederlanders: Wim Konink en Hein Pijnenburg in de Logos Tetraëder. Zij speelden avantgarde-werken voor basklarinet en slagwerk. * Voor de schoolgaande jeugd, die dus op dit moment hoegenaamd niet schoolgaand is, kon ik wel signaleren dat de jeugdafdeling van de Stedelijke Openbare Bibliotheek op het Graaf van Vlaanderenplein elke dag reeds vanaf 10 uur open is. En je gaat me toch niet vertellen dat je dàn al naar televisie zit te kijken, hé! Beleef eens een avontuur in je hoofd en lees een boek. (RDS in HLN van 9/4/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.